Ønsk dig køkkenmaskiner tii jul!

Synes du ind imellem, at madlavningen sluger for meget tid i hverdagen? Har du overvejet om visse pligter i køkkenet ikke kunne klares mere effektivt? Og ville du elske at få mekanisk hjælp i køkkenet? Hvis du kan svare ja til dette, er det en fantastisk ide at sætte en køkkenmaskine på ønskesedlen i år.


Køkkenmaskiner kan være alt fra en stavblender, en almindelig blende, en grøntsagshakker eller måske en foodprocessor, og du skal selvfølgelig finde den maskine, du oftest har brug for under madlavningen.

Foodprocessoren


Hvis du er på jagt efter en køkkenmaskine, der kan hjælpe dig med at hakke det grønne til salater, varme retter, måske madpakker og meget mere, kan du købe en decideret hakkemaskine. Men his du kunne tænke dig en køkkenmaskine, der også kan saftpresse, skære, blende med mere, skal du gå efter en foodprocessor.

Du skifter bare de forskellife hjul eller skåle ovenpå selve motoren i maskinen, og så er du ellers klar til at bruge maskinen til den specifikke opgave, du har sat den overfor. Gertrud Sand havde fat i den lange ende, da hun ønskede sig en foodprocessor, for den er virkelig praktisk og tidsbesparende for dig, der har travlt i køkkenet.

Du kan lade det meste tilbehør gå i opvaskemaskinen, så den er også hurtig rengjort efter brug. Dog anbefales det, at du skyller knivene af manuelt, så du undgår rust.

Det er så moderne at blende

Hvad enten du er vild med hummus, smoothies eller hvad det ellers kan være af blendet mad eller drikkevarer, er en blender en rigtig god ven i køkkenet og den hører i høj grad hjemme i det moderne køkken, hvor det gerne må gå lidt stærkt det hele.

Stavblenderen er god til at lave hummus, oliventarpenade, romanesco og andre sammenrørte retter, hvor ingredienserne skal knuses godt. Det er dog vigtigt, at du blødgør ingrdienserne godt, før du bruger stavblenderen, da den kan brænde sammen, hvis den udsættes for for meget pres.

Den store blender er eminent til smoothies, marinader, babymos og andet. Det går stærkt, så det er med at holde låget på, og igen kan alt undtagen knive gå i opvaskemaskinen.

Røremaskine til dig, der elsker at bage


Hvis du er vild med at bage dit eget brød, skal du helt klart have en røremaskine i julegave. Du hælder bare ingredienserne op i skålen og trykker på knappen, og så sørger maskinen for, at dejen bliver ordentligt gennemæltet. Igen kan du udskifte de forskellige røreinstrumenter alt afhængig af, hvad du rører sammen, så æltningen bliver så effektiv som muligt.

Vaffeljern, elpisker og toaster

Når det er søndag, og regnen eller sneen basker mod ruden, er der ikke noget mere hyggeligt end at lave vafler. Til det skal du bruge et vaffeljern, der fås i mange forskellige størrelser og modeller. Du kan få hjerteformet vafler, og med en klat vanilleis ovenpå, smager de, så fuglene synger.

Elpiskeren er også uundværlig, når skal bages en kage, røres frikadellefars eller hvad det ellers kan være. Det kan betale sig at ønske sig en rigtig god elpisker, da den holder meget længere end de billigste, man finder på markedet.

Og så er der toasteren eller toastmaskinen. To skiver toastbrød, en skive ost, en skive skinke, et par løgringe, to skiver tomat, lidt ketchup på det ene stykke brød, lidt sennep på det andet og lidt oregano til sidst. Ind i toastmaskinen med den lille sandwich, og så har du to minutter efter den bedste toast, du kan tænke dig.

Køkkenmaskiner er til hele familiens glæde. Skriv dem på ønskesedlen. Måske er du heldig, at julemanden også tænker på dig i år…

 

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Gør-det-selv, Helse og sundhed, Hus & Have, mad og drikke, Nyheder og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>