Fastelavnstider!

I løbet af de næste otte dage er der to ting der skal fejres! Først er det fastelavn den 10 februar og så fire dage senere er det Valentinsdag. Har du planlagt hvordan du skal fejre de højtidelige dage? Fastelavnsboller er jo i hvert fald et must, så her kommer en god opskrift på fastelavsboller!

semlor

Her er en god bolleoppskrift: (Ca 16 boller)
600 g hvedemel
100 g smør
1 dl sukker
½ tsk kardemomme
3½ dl mælk
50 g gær

Fyld:
3 dl fløde
Lidt vaniljesukker

Flormelis til pynt

Sådan gør du
Bland alle tørre ingredienser i en skål eller køkkenmaskine. Smelt smøret, tilsæt mælken og varm indtil mælken er fingervarm. Tilsæt gæret. Hæl mælkeblandingen i dejen, og ælt godt.

For at få gode, saftige boller er det vigtig at dejen blir æltet godt. Jeg plejer at køre bolledejen i en køkkenmaskine i ca. 10 minutter, indtil den er smidig og løsner fra skålen. Vær ikke for ivrig med at tilsætte mel, for dejen blir mindre og mindre klistret, jo længere den æltes. Derefter skal den hæve og vile sig i 30-40 minutter.

Ælt dejen godt, og form bollerne. Sæt dem til at hæve et lunt sted, under et håndklæde. Når de har hævet i 40-50 minutter er det på tide at starte ovnen og pensle bollerne med æg, hvis du vil ha blanke fine boller. Bag dem midt i ovnen på 225 grader indtil de er gyldne, i alt fra 9-15 minutter, avhængig af ovnen og bollernes størrelse. Lad bollerne køle af på en rist.

Fløden piskes og afsmages med vaniljesukker.
Når bollerne har kølet af, kan de deles i to, fyldes med flødeskum, og pyntes med siktet flormelis på toppen. Nam!

Dette indlæg blev udgivet i mad og drikke. Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>