Julegavetips til børnene

Julen er som bekendt børnenes fest, og det er som om, at Julemanden og alle hans hjælpere bliver mere og mere gavmilde år for år, for gaverne til de små synes at vokse både i kvantitet og kvalitet. Da vores børn også godt kan være lidt forkælede, kan det faktisk være svært at finde på nogle gode ideer til julegaverne, som de ikke allerede har. Hvad enten det er til dine egne børn, nogle børn i familien eller måske nogle af dine venners børn, findes der masser af fantastiske gaveideer, der vil være med til at glæde de små og gøre julen uforglemmelig for dem.

Du kan selvfølgelig altid give børnene praktiske gaver som fx tøj til vinteren, men der er bare det der med de bløde pakker, at de har en tendens til ikke at glæde barnet lige så meget. Denne guide kan inspirere dig til at finde gaven, der får ungerne til at juble henrykt. Samtidig har vi fundet nogle gaveideer, der er med til at udvikle barnets fantasi og kreativitet, da det som bekendt er via leg, barnet lærer rigtig mange færdigheder de første år af hans/hendes liv.

Adventskalenderen

Ventetiden virker ikke helt så lang og meget mere spændende og hyggelig, hvis man giver adventsgaver op til jul. Nogle vælger at lave kalenderen selv og købe små gaver, som de selv pakker ind og hænger på kalenderen. De små gaver indeholder alt fra legetøjsbiler og figurer til slik og klistermærker. Du kan også købe en LEGO pakke og fordele klodserne på flere forskellige dage, så det alt i alt ikke bliver alt for dyrt. Du kan evt. give dem pakkerne, som de er inddelt i de små plasticposer og give dem instruktionsbogen den første dag, så de ved, hvornår de kan samle hvad. Det vil sige, at LEGO´et er færdigsamlet den 24., og så har man også masser at give sig til i dagene op til. LEGO selv har allerede tænkt dette som en mulighed, og for 200 kroner kan du købe en kalenderpakke. Andre producenter laver også disse såkaldte færdiglavede kalendere, og de er egnet til forskellige alderstrin med forskellige temaer. Her er bare nogle af dem: Playmobil, Hello Kitty.

(En julekalender fra Playmobil)

Til de små prinsesser

Monster High figurer står på mange pigers ønskesedler i år. Dukkerne hedder blandt andet Venus, Rochelle eller Robecca, og de er klare favoritter blandt tøserne i øjeblikket.

(Monster High dukkerne)

LEGO Friends serien findes også i en serie specielt fremstillet til piger. LEGO figurerne hedder Mia, Olivia, Emma, Andrea og Stephanie og er 5 venner, der bor og arbejder i Heartlake City. Din datter vil helt sikkert elske dem. Man kan bygge alverdens ting til dem og kun fantasien sætter grænser for, hvilke historier der finder sted i pigernes by.

(LEGO Friends)

For omsorgsfulde piger, der kan lide at lege sygeplejerske, er dukken Cicciobello perfekt. Dukken kan græde, sove, drikke og skal have omsorg fra en sød dukkemor, når den er syg.

Hvis du har en lille pige, der er glad for dyr, kan du købe en legetøjskat, der kan sige mijauv, og som spinder, når du klapper den. Du kan også få en hund, der bliver glad, når du nærmer dig den. Furreal har de sødeste tøjdyr, der nærmest opfører sig som rigtige kæledyr, og som er et fint alternativ til et rigtigt dyr, hvis dit barn godt kunne tænke sig sådan et, men svaret har været nej.

(Furreal Hund)

Eller hvad med et dukkehus? Det er også super populært hos de fleste piger. Det er ikke nødvendigvis så dyrt at købe selve dukkehuset, men de fleste løber op, når du også skal have alt inventaret til det. Men her kan du være kreativ og lave nogle af tingene selv. Du vil også ofte kunne finde gode tilbud på møblerne hen ad vejen, så hvis du køber huset nu, kan I hen ad vejen skaffe møblerne til det. Lundby er et kendt mærke indenfor dukkehuse, og de producerer også interiør til dem.

(dukkehus fra Lundby)

Til de små drenge

Beyblade er stadig populært blandt drengene. Du kan købe forskellige Beyblades, der har forskellige styrke, og så kan du købe en bane (Beystadium), hvor de spinnende Beyblades kan mødes og konkurrere mod hinanden. Nogle snurrer meget hurtigt, og andre er rigtig gode til at vælte sine modstandere. Spillet går ud på at få din Beyblade til at spinne længst tid.

(Beyblade legetøj)

For de drenge, der er  glade for at bygge, kan vi anbefale LEGO – den evige vinder. LEGO Star Wars Millenium Falcon er et must blandt de lidt større drenge, der har set Star Wars filmene, og som er klar på den store stjernekrig. LEGO City går aldrig af mode, for dem der synes, det er fascinerende at opbygge en by med brandstation, politistation, sygehus og meget mere. Hvis du har lidt større børn, kan du evt også prøve kræfter med Technic serien. Her kan du bygge dine egne maskiner, og få dem til at køre og alting. Det kræver tålmodighed og teknisk snilde, men for børnene, der er i besiddelse af det, er der tale om verdens bedste legetøj.

(LEGO Star Wars Millenium Falcon)

Trash Pack er en af de store nye samletrends i folkeskolerne. Du kan få rigtig mange forskellige figurer, og du køber dem i små beholdere. Beholderne kan stables, og du kan vælte stablen ved at kaste figurerne mod den. Derfor har legetøj fået det specielle navn. Selve figurerne hedder Trashies og ligner små uhyrer. Du kan også købe spil til figurerne, som er blevet rigtig populært især blandt drengene.

(Trashies)

Gaver til hele familien

Du kan også give gaver til børnene, der er med til at samle hele familien til timevis af god underholdning. Hvad med et spil Matador? Hele familien kan hygge sig sammen, og børnene lærer pengenes værd i spillet, samtidig med at de får øvelse i at tænke taktisk. Matador er en klassiker, der bør være i ethvert hjem. Hvis det almindelige Matador er for stor en mundfuld for de små, kan du købe en børnevenlig udgave, Matador Junior.

En anden klassiker er kortspillet UNO. Samtidig med at man har det sjovt, træner børnene tallenes værdi.

Og der findes en masse andre spil og former for underholdning for hele familien, som kan bidrage til, at I alle får nogle dejlige og uforglemmelige juledage.

Dette indlæg blev udgivet i Begivenheder, Hus & Have, Jul, Legetøj, Livsstil, Nyheder og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>