Kom igang med Crossfit!

Crossfit er en træningsform der er blevet meget populær de seneste år. Hvorfor er ikke helt let at svare på, men måske er vi blevet trætte af de klassike former for træning?

Hvad er Crossfit? Jo, Crossfit er såkaldt funktionel træning. Funktionel træning betyder at du udover styrke også træner og udvikler kroppens rørlighed, balance og koordination. Dette opnår du ved at gøre øvelser der aktiverer mange forskellige muskler samtidigt. Det er på dette punkt Crossfit og klassisk styrketræning skiller sig mest ad. Klassisk styrketræning fokuserer mere på at isolere enkelte muskelgrupper i hver øvelse, for at på den måde opbygge muskler. I Crossfit bliver der brugt mange frie vægter som kettlebells og vægtstænger. Maskiner bruges slet ikke.

Crossfit

Crossfit og funktionel træning bygger på at man skal udføre øvelser med naturlige rørelser. I hverdagen er det ikke ofte vi udfører aktiviteter der kun aktiverer en muskel ad gangen, oftest er flere muskler delagtige når vi udfører en rørelse. At træne Crossfit er utroligt effektivt og utroligt hårdt! En Crossfit-workout tar normalt ikke mere end 30 minutter. Øvelserne i Crossfit udføres mod klokken, så du f.eks. skal udføre så mange repetitioner du kan af en øvelse før tiden er ude, eller så du skal gøre et vist antal repetitioner af en øvelse så hurtigt du kan. Med dette træningsoplæg bliver træningen rigtigt hård og derfor er der ikke brug for så lange workouts. Ved at altid arbejde mod klokken er det let at se din udvikling og dine fremskridt.

En anden vigtig del af Crossfit er variation. Sørg for at variere dine øvesler, du vinder ikke noget på at falde ind i en rutine. Varier dine workouts med forskellig tid og forskellige øvelser. Prøv at holde pulsen oppe hele workouten, selvom det er tungt. Det er utrolig godt for hjertet. Med denne type af træning behøver du heller ikke at bruge så meget tid på træningen og det giver dig mere tid til andre ting.

Hvis du er interesseret af Crossfit foreslår vi at du undersøger hvor du kan finde dit nærmeste Crossfit-anlæg og tager kontakt med dem. Ved de fleste anlæg vil du få mulighed at prøve en Crossfit-workout gratis. Så prøv, det er måske lige noget for dig! Husk at købe lidt nyt træningstøj før du stikker af, det kan være en god motivator til at komme igang med træningen i det nye år!

Held og lykke!

Dette indlæg blev udgivet i Fitness, Helse og sundhed, Sport og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>