Brasilien – Samba, skønhed og intensitet

Brasilien er det underfulde land. Landet er enormt, og det er lige så skønt, som det er stort. Hvis du vælger at besøge Sydamerikas største land, skylder du det at blive der så længe, du overhovedet har mulighed for, for der er simpelthen så meget at opleve. Menneskene er levende og charmerende, strandene er uforglemmelige, regnskoven findes ikke større på kloden, dyrelivet er rigt, byerne er smukke, fodbolden kan ikke spilles bedre, og sådan kunne vi blive ved…

Hvis du leder efter sted at starte din ferie i Brasilien, er Rio de Janeiro det oplagte sted. Du skal bare vide, at hvis du først har besøgt byen, vil du garanteret få problemer med at forlade den igen, for den er intet mindre end fantastisk. Kristus statuen står og våger over denne Brasiliens mest berømte by, og hvis du besøger ham tæt på, har du den smukkeste udsigt ud over hele byen og Atlanterhavets kyst, som den gnubber sig op ad. Cobacabana, Ipanema, karneval, farvellaerne… vi kunne blive ved… Rio er det hele på én gang – barsk og smuk og gennemført autentisk. Den skal bare opleves.

(Karnevallet i Rio er det største og mest kendte karneval i verden)

Hvis du dog først forlader Rio, venter der dig det enorme og spændende land, hvor hver km kan byde på store oplevelser. Hvis du kaster dig ud på denne rejse, kan vi anbefale, at du gør det i bus. Det er langt den bedste måde at rejse i Brasilien på, og det er også den billigste.

Hvor end du befinder dig i Brasilien, vil du møde smukke og søde mennesker. Stop og tal med dem. Få dem ind under huden. Når du atter er hjemme igen, er det lige så meget det brasilianske folk, der har indprentet sig på din nethinde, som det er landets attraktive steder og byer. De er en kæmpe oplevelse i sig selv.

Ilha Grande – måske verdens smukkeste ø..?

Det kan godt være, du ikke synes, navnet Ilha Grande lyder så bekendt. Men øen, der ligger sydvest for Rio, er så smuk, at der ikke findes ord for det. Vandet, der omringer øen, er så klart, at det ligner drikkevand, og strandene er rolige og øde. Derudover gemmer øen på en frodighed, der midten om regnskovens midte. På øens midte knejser bjergene sig op et for et, og de er beklædt med regnskovens grønne træer og planter næsten helt op til deres top. Asfalterede veje findes ikke på øen, så du kan roligt glæde dig til at stresse fuldstændig af her og lade batterierne op, mens du nyder den smukke natur.

(Ilha Grande)

Brasiliens Strande

Hvis du følger kysten tæt ved Ilha Grande, vil du støde ind i den ene smukke og charmerende bugt efter den næste med de hyggeligste og mest stemningsfulde kolonibyer. Som et eksempel på en af disse, kan vi nævne Paratí. På den anden side af Rio gemmer badebyen Buzios sig. Her taler vi vitterligt om paradis på jord med strande, der er smukkere, end du kan forestille dig. På strandene mødes de lokale om aftenen og danser samba og nyder livet. Der er gang i den, og du får i den grad lov at opleve brasiliansk livsstil, når den er bedst. På stranden bliver klapstolene i aftentimerne trukket helt ned i vandkanten, og tjenere serverer lækre drinks for dig, mens du nyder livet i stolen med tæerne dyppet i havet. Der bliver grillet på strandene, spillet fodbold, grinet, festet og hygget til den helt store guldmedalje.

Kystbyerne handler meget om strand og turisme, og selv om der er utrolig smukt, kan man også godt få lyst til at opleve noget andet. Byer som Salvador, Recife, Olinda, Sao Luis og Belém kan varmt anbefales. Der venter dig sanseoplevelser i disse byer ud over det sædvanlige. Markeder med alt hvad hjertet kan begære, de lækreste restauranter (brasilianerne lever for at spise), masser af mennesker, bygninger fra kolonitiden, masser af historiske steder og imponerende monumenter… vi kunne blive ved.

Jericoacoara – det skjulte paradis bag sandbakkerne

(Jericoacoara)

Der er dog én ting, du må love os at opleve, før du forlader kysten. Mellem Sao Luis og Fortaleza finder du den lille skjulte landsby Jericoacoara. Den eneste måde du kan komme ud til landsbyen er ved at tilbringe tre timer i en firehjulstrækker, hvor I krydser klitter, strande, vandløb med mere. På rejsen til byen føler du, at du befinder dig midt i et eventyr. Den ro, du vil opleve omkring dig, kan få selv den mest stressede til at slappe fuldstændig af. Hvis du bliver tørstig på vejen, kan du stoppe ved en lille bod (brasilianerne er nemlig også gode sælgere og formår at have en stand alle vegne), og der findes også restauranter undervejs, hvor du blandt andet kan spise dig mæt i friske skaldyr for meget billige penge. Selve turen til Jerioacoara er faktisk den største del af oplevelsen, og jeg lover dig – du vil ikke fortryde det.

Amazonas – verdens største regnskov

Hvis du elsker den vilde natur, er du simpelthen nødt til at opleve Amazonas regnskove. Du kan sågar bo på et hotel, der ligger i midten af regnskoven. Herfra kan du rejse rundt med guides i regnskoven på en flodbåd og besøge afsidesliggende landsbyer i skoven, hvor du oplever et folkefærd og en livsstil, du for længst troede var uddød.

(Amazonas)

En populær rejse er at sejle fra Manaus, der er en stor by, som paradoksalt nok ligger midt i regnskovsområdet, og til Belém. Om natten sover du i en høgekøje på dækket, og hvis du får nok af flodrejsen, vil der være masser af små landsbyer, du kan stå af i og besøge på vejen og tage nogle overnatninger der.

Men hvad du først og fremmest bør gøre i Amazonas, er at tage på junglevandring og opleve det betagende plante- og dyreliv, hvis lige ikke findes andre steder på jorden. Du kan sove under junglens tag om natten og falde i søvn til lyden af de mange natdyr, der vågner for at gå på jagt. Cikaderne synger dig i søvn i den kulsorte nat, og du vil føle dig som Indiana Jones på eventyr.

Du kan svømme i floderne, men vi advarer dig, for de berygtede piratfisk ligger i Amazonas i bedste velgående, så du bør nok lige få en guide til at sige god for det, før du kaster dig i vandet. Der lever også alligatorer i vandene, så man skal lige have hovedet med sig og ikke blive for kæk.

Du vil aldrig hjem igen

(Foz de Igazu vandfaldene)

Og vi har nu blot nævnt nogle ganske få ting, du kan opleve i Brasilien – det underskønne land. Sao Paolos markeder, en fodboldkamp i landet, der lever og ånder for fodbold, Foz de Igazú vandfaldene, Florianpolis og sådan kunne vi blive ved.

Lov dig selv at skrive Brasilien på listen over ting, du skal nå, før du det er for sent…

Kelkoo – stedet hvor du kan finde gode tilbud på flybilletter, hoteller og biludlejning.

 

Dette indlæg blev udgivet i Ferie Tilbehør, Ferier, Flybilletter, Hoteller, Uncategorized og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>