Karlskrona – En svensk perle i Blekinge skærgård

Verdensarvet Karlskrona ligger som en glimrende perle i den østre del af Blekinge skærgård. Byen er ikke særlig stor, kun ca. 35 000 beboere, men har alligevel utrolig meget at tilbyde sine besøgere. Karlskrona blev grundlagt 1680 for at Sverige skulle få en havn der var isfri hele vinteren. Mange af seværdighederne har et marint tema, som f.eks. det smukke Marinmuseet, de gamle fæstningsværker og citadeller, og ikke mindst den fantastiske skærgård! At tage tage på udflugt i Karlskrona skærgård med en af skærgårdsbådene er et must. Men her findes også et stort udvalg af restauranger, caféer, natklubber og udemærket shopping. Hvis du er til is i det helt store format skal du tage en tur til Glassiären, der uden tvivl serverer de største is i Sverige. I hjemmelavede vafler, oven i købet.

Båten Axel i Karlskrona

Foto Mats Kockum

Et par dage før den store svenske højtid midsommeraften, i slutningen af juni, afholdes et stort marked på Stortorget i Karlskrona. Det er en ægte svensk folkefest for hele familien med markedsboder fulde med hjemmelavet slik og svensk håndværk, musik, blomster og ikke mindst dejlig mad. Hvis du vil kan du få din egen midsommerkrans bundet af en af de mange lokale blomsterbindere.

Hvis du er interesseret af sport og friluftsliv har Karlsrona også meget at tilbyde. Her findes alt indefor vandsporter, som sejling, vindsurfing og kajakroning. Her findes også rigtigt gode fiskesteder, både i skærgården og i Lyckebyåen. Karlskrona har også tre gode golfbaner for den der er intresseret af golf.

Hvis du er i Karlskrona en varm sommerdag findes der selvfølgelig flere gode strande, både i og udenfor byen. Trummenäs strand er den største med en campingplads lige i nærheden. Men min personlige favorit ligger ude på Fäjö, en avskildt strand med solvarme klipper, en lille men god sandstrand og grillplads. Men den ligger et stykke udenfor byen, så det er en god idé at have GPS:en parat.  Vil du tage en dukkert midt i byen skal du tage til Stumholmen, som ligger lige ved siden af Marinmuseet.

Bad från klippor på Saltö

Foto Joakim Johansson

Blekinge kaldes Sveriges Have og tilbyder mange smukke naturoplevelser. Man kan f.eks. vandre langs den smukke Blekingeleden, som i sin helhed er ca. 232 km lang. Men du behøver ikke at gå den fra ende til anden, en mindre del af den er nok. Men husk at købe et kort før du giver dig afsted. Nye vandresko er nok heller ikke en dårlig idé.

Hvis du har børn kan du nok ikke undgå en tur til Barnens Gård. Det ligger udenfor Lyckeby, et stenkast fra Karlskrona, og er en bondegård der er blevet lavet om til et sommerland. Her kan ungerne bade i vandlandet, hoppe i hoppeborgen, køre elbil, klatre rundt i en mejetærsker og klappe alle de søde små bondegårdsdyr. Man kan også få lov til at tage en tur med hølæsset og se køerne ude i marken. Barnen vil garanteret få mange glade timer her!

Så ta bilen, toget eller flyet og hold ferie i Karlskrona i sommer. Det vil du ikke fortyde!

Udgivet i Bilferie, Europa, Ferier, Weekendtur | Tagget , , | Skriv en kommentar

Ta på fodboldsweekend!

Alt flere danskere tager på weekendture. At flyve til en storby i Europa er ikke længere noget der nødvendigtvis behøver at koste særlig meget. Når weekendrejserne er blevet flere er der også kommet flere pakkerejser. En type af pakkerejser vi her på Kelkoo vil anbefale, hvis du altså kan lide fodbold, er de fodboldrejser mange rejseselskaber tilbyder. I Europa har vi verdens bedste fodboldsligaer og der findes pakkerejser til mange forskellige lande. Hvis du læser dette og tror at det kun handler om fodbold, så kan du være helt rolig. En fodboldsweekend indeholder meget mere end ’kun’ fodbold i verdensklasse. Afhængig af hvor du rejser hen er der en masse andre ting at underholde sig med.

Emirates Soccer Stadium

England, som mange kalder fodboldens hjemland, er et meget populært rejsemål når vi snakker om fodboldsrejser. Den engelske liga er set af mange som den absolut bedste fodboldsliga i verden, og her spiller nogle af verdens bedste spillere. Udover fodbold i verdensklasse får du også chansen at opleve arenaer der er fuldpakkede af passionerede engelske fans. Populære rejsemål i England er fremst London, Liverpool og Manchester. I London har du tre af Englands største klubber; Arsenal, Chelsea og Tottenham. Hvis du har lyst til en rejse til London kan vi varmt anbefale at du besøger et London-derby, du vil garanteret opleve en stemning der er svær at finde andre steder.

I Spanien finder vi verdens bedste hold lige nu, FC Barcelona. Barcelona som by er et utroligt populært rejsemål i sig selv, og med fodboldklubbens fremgange de seneste år har også fodboldsrejserne til denne katalanske by øget kraftigt. Totalt er der plads til ca. 100 000 personer på Barcelonas hjemmekampe, og det er i sig selv grund nok til at tage en tur til Barcelona og se dette fantastiske hold trylle med bolden.

Der findes som sagt pakkerejser til de fleste europæiske lande, så se dig omkring og se hvad du synes lyder mest spændende. Udover England og Spanien anbefaler vi rejser til Tyskland, Italien og Frankrig. En pakkerejse indeholder oftest to nætter på hotell og biletter til en fodboldkamp. I nogle pakkerejser indgår også flybiletter mens andre giver dig ansvar for at selv booke flyet. Så se efter hvor og hvornår dit favorithold spiller og vælg en spændende kamp. Europas flotteste byer og fodbold i verdensklasse venter på dig!

Bestil pakkerejser og flybilletter på Kelkoo!

Udgivet i Ferier, Weekendtur | Tagget , , | Skriv en kommentar

Peru – Inkakultur og de smukkeste bjerge!

Hvis du har set Indiana Jones, har du et udmærket billede af Peru. Landet er super spændende og rig på indiansk kultur med de mange velholdte ruiner. Machu Picchu er uden tvivl den mest berømte af dem. Men Peru har meget mere end det at tilbyde: jungle, dyreliv, høje bjergem ørken, og sådan kunne vi blive ved.

Machu Picchu

Hvis du tager på gennemrejse gennem Sydamerika, vil du, så mange er blevet det før dig, garanteret blive overrasket over Peru, der er det terdjestørste land i Verdensdelen. Inkakluturen er symboliseret ved Mascho Picchu, og mødet med den indianske ruinby vil garanteret fascinere dig. Den indianske kultur var forud for sin tid, og civilationsniveauet var overraskende højt. Og så bare synet af Macho Picchu, hvis du oplever ruinbyen ved solopgang, er oplevelsen værd i sig selv. Du kan vandre dertil via Inkastien, hvilket er en tredages vandringstur, og det er virkelig turen værd. Macho Picchu er både magisk og mystisk, og du føler, at du er på vej mod himlen, når du nærmer dig den. Du befinder dig oppe i de smukke Andesbjerge med junglen under dig. Undervejs på din tur mod ruinibyen vil du få et dydegående indblik i den indianske kultur, og det enorme imperium, der herskede i landet, før spanierne kom dertil. Hvis du bosætter dig i Cuzzco, kan du nemt bruge hele ferien på at tage på vandringer til inkasteder som disse, men der er også andet at se i Peru…

(Machu Picchu)

Glem ikke Titicaca og Amazonas.

(Titicaca søen)

Hvis du starter i Cuzco, kan du nemt rejse videre til Titicaca-søen og byen Puno. Titicaca er verdens højest beliggende sø, og stedet er smukkere, end du kan forestille dig. Indianere lever på både på søen, og hvis du finder de rigtige familier, kan du få lov at overnatte sammen med dem en nat. Disse indianere lever uden mange af de luksusgoder, vi kender fra vores dagligdag, og du vil med sikkerhed få en uforglemmelig oplevelse ved at prøve at leve som dem for en kort bemærkning.

Du kan også flyve fra Cuzco til Amazonas regnskoven. Billetten skal gå til Puerto Maldonado, hvor du finder porten til den del af regnskoven, der ligger på peruviansk jord. Fra Puerto Maldonado kan du booke en guidet tur ind i junglen, hvor du vil komme til at opleve eksotiske dyr som aber, flodsvin, papegøjer, edderkopper, slanger, og hvad der ellers kan ske at krydse din vej. Det er vigtigt, du ikke begiver dig ud i en sådan udflugt på egen hånd af indlysende årsager, så find en lokalt kendt guide fra et bureau, der er velrenomeret. Så er du godt klædt på til en omgang junglevandring. Du kan også komme til at sejle ned ad junglefloder i sivbåde og endda overnatte i regnskoven. Vi taler eventyr, som kun er Indiana Jones værdig her.

(Billede fra den peruvianske del af Amazonas)

Lima og ørkensand

Hvis du ankommer til Peru med fly, vil det sikkert være i Lima, der er landets hovedstad og en millionby. Lima er både fascinerende og kaotisk. Den bør klart opleves, men du bør klart også tage derfra efter nogle dage, da du garanteret får behov for at komme væk fra larmen og trængslen. Fra Lima kan du fx rejse ned langs kysten ved at følge Pan American Highway. Du kan med fordel tage bus. Busselskaberne er billige og velfungerende. Hold dog altid øje med din baggage, da turister har oplevet, hvordan smuglere bruger deres baggage til narko- og våbensmugling. Så længe du ikke er naiv og har øjnene og hovedet med dig, skal det nok gå. Et godt råd er at stoppe på vejen ved byen Huacachina. Denne lille by er en oase i ørkensandet. Den gemmer på laguner med krystalblåt vand, palmer og sanddynger så store som bjerge. Hvis du vil have en tur i en terrængående buggy, er det nu, det er tiden.

(Billede af Lima)

Nazca, Arequipa og Colca Canyon

Hvis du fortsætter længere sydpå, må du ikke snyde dig selv for Nazca. Tusindvis af turister kommer hvert år hertil for at opleve de berømte Nazca-linjer. Der er her tale om menneskelavet tegninger i sandet, der kan være flere kilometer i omkreds. Man mener, det er Nazcas indianere, der tegnede dem for mere end 2000 år siden, men hvordan de gjorde det, ved ingen. Tegningerne forestiller blandt andet dyr og religiøse symboler.

(Colca Canyon)

Hvis du bliver ved med at rejse sydpå, ender du i Arequipa. Her kan du opleve vedens næst dybeste kløft ved navn Canon del Colca. Vi taler om en kløft på intet mindre end 3191 meter fra top til bund. Peru er faktisk også den stolte ejer af vedens dybeste kløft. Den hedder Canon del Cotahuasi og ligger 200 km fra Arequipa. Problemet med denne er bare, at den ikke er sådan lige at komme til som Canon del Colca, og derfor er det sidstnævnte, der er mest besøgt og mest berømt. Vi taler virkelig om et enestående naturfænomen, som du ikke må snyde dig selv for, hvis du er på de kanter.

Tag på trekking til Huarez i andesbjergene

(Området ved Huarez i Andesbjergene)

Nord for Lima finder du Huarez i Andesbjergene. Dette sted er meget berømt for dets trekkingture eller klatreture. Du kan ikke finde noget bedre sted i Andesbjergene end området omkring Huarez. Bjergbestigere kommer også dertil fra hele verden for at bestige bjerge her. Huarez er navnet på en by i området, og den ligger i det område af Andesbjergene, der hedder Cordillera Blanca. Smukt er ikke ordet for dette område.

Udgivet i Ferie Tilbehør, Ferier, Flybilletter, Hoteller | Tagget , , | Skriv en kommentar

Lad din næste ferie gå til Island!

Hvis du er til de mest enestående naturoplevelser, er Island lige noget for dig. Besøg vandfaldet Gullfoss, gejseren Geysir og gletcheren Jökulsárlón og betragt nogle naturfænomener, der vil indprente sig i din erinding. Du kan også opleve nordlyset, bade i varme bassiner, prøve white water rafting, vandre på gletschere, klatre på is og meget meget mere.

Reykjavik – den stemningsfulde hovedstad

Hovedstaden på Island er Reykjavik. Byen har ca. 200.000 indbyggere, og 60 % af den islandske befolkning bor her. Reykjavik er en smuk og fascinerende by. Kulturlivet er rigt, og selv om der er tale om en hovedstad af ganske begrænset størrelse, er man med på moden her. Og så er Reykjavik super hyggelig og stemningsfuld med sine mange caféer og restauranter, du finder mellem de to store shopping områder Laugavegurinn og Skólavörðustígur. Når det bliver aften, vågner byens unge og festglade, og Raykjavik er berømt for sit livlige natteliv. Vær forberedt på at du kan feste til hanegal, hvis det er det, du har lyst til.

(Reykjavik)

Mest populære steder på Island

Naturen er rig på så mange vidundere på Island. Fra de varme kilder og gletschere til lavamarkerne, de høje bjerge, sorte strande og storslåede vandfald. Idet øen ikke er større, kan du nå at besøge det hele på relativt få dage, så længe du planlægger din ferie godt.

Jökulsárlón – gletschersøen

(Jökulsárlón)

Jökulsárlón finder du ved den sydlige ende af gletscheren Vatnajökull. Den er Islands største gletschersø, og synet af den er uforglemmeligt smukt. Når du har besøgt Jökulsárlón, befinder du dig lige ved havet, og du kan passende besøge en af de sorte strande bagefter. Ude i havet flyder is-splinter rundt, som er stykker af isfjelde, der er brækket af og nu flyder rundt som mindre isbjerge.

Gullfoss & Geysir – Islands stoltheder

(Gullfoss)

Ture til Gullfoss & Geysir er nogle af de mest populære turistture på Island (sammen med turen til nationalparken Thingvellir). Gullfoss er ofte med rette blevet kaldt Europas smukkeste vandfald. Det er 32 meter fra top til bund og opdelt i to dele. Regnbuer eksploderer ud fra vandfaldet, når solen skinner på det, og alle besøgende er imponeret over dets skønhed. Tæt på Gullfoss ligger det berømte gejserområde, som du heller ikke må snyde dig selv for at besøge. Gejserne er det islandske år for de varme kilder, og du vil blive overvædet af synet den første gang, du ser dem. Geysir er den største gejser i verden, siges det, og da den var mest aktiv kastede den vandmasser 80 meter op i luften. Omkring Geysir ligger flere små varme kilder, heriblandt Strokkur, som konstant skyder vand og damp 30 meter op i luften.

Fysiske aktiviteter på Island

(White water rafting på island)

Hvad enten I er en flok unge mennesker afsted, eller I rejser som en familie, er der aktiviteter for alle på Island. Hvis du er adrenalin-junkie, er du kommet i himlen, men hvis du har brug for lidt roligere familievenlige aktiviteter, er du også kommet til det rette sted. Øens mange flodområder er perfekte til white water rafting, og floden Hvitá er en af de mest populære til dette. Du vælger selv niveauet, så du får det så vildt eller lempeligt, som du ønsker. Derudover kan du bestige gletschere, tage påvandretre i fjeldene, tage på isklatring og meget mere. Hvis du er vild med dykning, er der også mulighed for det i en af de mange ferskvandssøer rundt omkring på øen.

Transport rundt på øen og overnatning

Lej en bil eller hop på bussen. Der er ingen toge på Island, så den mulighed har du ikke. Du kan uden problemer selv rejse rundt i en lejet bil, hvilket vi anbefaler, da det også giver dig en masse frihed. Generelt er der høje standarder på de islandske hoteller og hotels. Du kan dog stadig vælge graden af komfort til og fra, alt afhængig af hvor meget du ønsker at betale per overnatning.

Oplev en uforglemmelig, intens og uspoleret natur på island – en oplevelse du ikke vil glemme!

 

Udgivet i Europa, Ferie Tilbehør, Ferier, Flybilletter, Hoteller, Uncategorized | Tagget , , | Skriv en kommentar

Tag på skiferie i Sverige i år!

Er du et vintermenneske, der elsker at stå på ski? Hvis det er tilfældet, må du for alt i verden ikke spare vinterferien væk… Og hvorfor ikke tage over til vores svenske nabo og prøv kræfter med løjperne?

Åre

Åre, som ligger ved grænsen til Trøndelag, er et af de mest populære skisteder, og især mange nordmænd og svenskere besøger hvert år området. Åre anvendes også til internationale skikonkurrencer, hvilket siger en del om kvaliteten af anlægget. Det højeste punkt kaldes Arekutan og ligger 1420 meter over havet. Fra toppen heraf har du udsigt over hele Åre.og Åresøen, hvilket er utrolig smukt. Åre har også en bakke, der er 890 meter fra top til bund, og som er den højeste, du finder på et svensk alpin-anlæg. Skianlægget har også Sveriges eneste tovbane, som giver dig en behagelig tur op på fjeldet, hvor du kan få varmen før turen nedad fjeldet igen.

(Åre, Sverige)

Åre har en række forskellige bakker, som er delt ind i to hovedområder, Åreskutan og Tegelfjäll. Der er massevis af løjper i alle sværhedsgradder, og du vil finde løjper, der passer til dig, uanset hvilket område du er i. Der er i alt 103 nedfarter i Åre området og 40 skilifter. Hvis du er til langrend, er der også gode muligheder for det i Åre. Den længste løjpe i Åre er 6,5 km lang, og på blogs på nettet kan du følge med i, hvilke bakker der er åbne hvornår.

Der er også flere forskellige muligheder for overnatning i Åre. Alt fra kuriøse hoteller til enkle fjeldhytter står til din rådighed. Det er hyggeligt at leje en hytte på fjeldet, hvis I er afsted en flok venner eller hele familien. Her bor du helt tæt på bakkerne og løjperne, så du kan komme ud på ski, når du har lyst.

Riksgränsen

(Riksgränsen, Sverige)

Du kan også besøge Riksgränsen, som er verdens mest nordligt liggende skianlæg. Det er dog en god ide, at du har lidt erfaring som skiløber, før du gæster dette område. Her tilbydes off-pist muligheder af højeste klasse, og det kan varmt anbefales til dem, der godt kunne tænke sig noget lidt anderledes og lidt mere krævende. Her rejser du til med en gruppe venner, hvor alle elsker at stå på ski. Ud over gode muligheder for en udfordring på ski, tilbyder Riksgränsen en unik og utrolig smuk natur, som du ikke finder særlig mange andre steder i verden. Det er let at finde roen, når du står på toppen af et fjeld og ser det glitrende snelandskab omkring dig.

Riksgränsen har mange fantastiske bakker. En af de mest klassiske er det stejle fjeld, Nordal. Det kræver lidt mod at gå i kast med dette fjeld, emn det er en utrolig oplevelse. Når vejrliget tillader det, har du fra toppen udsigt ind i Norge. Hvis du ikke har stået på off-pist før, kan du hyr en guide, som kan give dig gode råd med på vejen og anbefale de rette bakker for dig.

Vemdalen

(Vemdalen, Sverige)

Den sidste svenske skidestination vil vil fortælle dig om denne gang er Vamdalen. Vemdalen er Sveriges tredje største skianlæg og et meget populært rejsemål om vinteren. En grund til stedets popularitet er, at Vemdalen er et af de mest snesikre områderi landet. Sæsonen åbner i løbet af oktober og ender i maj. Der er altså tale om en lang sæson. Anlægget er inddelt i tre forskellige skiområder: Klovsjo, Storhogna og Björnrike. Anlæggene er meget familievenlige, og der findes bakker for alle. Der er også skiskole til børnene.

Vemdalen tilbyder mange forskellige aktiviteter. Alt fra alpin til langrend til scooterkørsek og mulighed for ture i den smukke natur. Det er bedst tilpasset slalom og andre grene indenfor alpin ski. Der er i alt 51 nedfarter og 30 forskellige lilfter. Den længste nedfald er på 440 meter og den længste bakke er på 2100 meter. Hvis du er til after skiing om aftenen, er der også rig mulighed for det.

Uanset hvor du vælger at tage hen på skiferie, skal du være godt forberedt hjemmefra og have det rette udstyr. Alternativt kan man også leje udstyr, hvilket er en god ide, hvis man er nybegynder.

Vi håber, du får en uforglemmelig vinter!

Udgivet i Uncategorized | Skriv en kommentar

Maldiverne – oplev paradiset før det er for sent…

Beliggende i Det Indiske Ocean er Maldiverne Jordens svar på Edens Have. Strandene er kridhvide, vandet er mørkeblåt, den ene hyggelige lagune efter den næste venter på at afstresse dig. Vi taler palmer bugnende af kokosnødder og koralrev, der er parat til at give dig uforglemmelige oplevelser. Trænger du til en afslappende og uforglemmelig oplevelse, skal du helt klart vælge Maldiverne som destination.


Det er vitterligt som en rejse til Paradis at rejse til maldiverne. Det er bare som om, at standene er lidt mere hvide her og havet lidt mere blåt. Maldiverne består af ikke mindre end 1192 små øer, hvoraf kun ca. 200 af dem er beboet. Du bør glæde dig som et lille barn til at stifte bekendtskab med bare nogle få af dem.

Nyd det simple liv

Der bor i alt 300.000 mennesker fast på maldiverne, og heraf er ca. 70.000 af dem beskæftiget med turisme. Du kan altså regne ud, at turismen betyder alt for de lokale, og du kan derfor også forvente at blive modtaget med åbne arme. Hvad enten du er til luksushotel og de mest eksklusive forhold, eller du er på jagt efter det mere simple, finder du lige det, der passer til dig.

Brug de afslappende dage på at snorkle, dykke, dase på stranden eller gå ture i den smukke natur. Hvis du er til dykning, er du kommet til det helt rigtige sted. Korallerne ved Maldiverne er verdenskendt for at være nogle af de smukkeste, der findes. Og dyrelivet er rigt under bølgerne.

Hvis du bare vil dase, skal du bare lukke øjnene og forestille dig en hængekøje spændt op mellem to palmer og dig, der ligger i den med en drink i den ene hånd og en bog i den anden. Det vil der være rig mulighed for.

En rejse til Maldiverne er helt klart en rejse til afslapning, luksus og skønhed. Du bør ikke rejse hertil, hvis du vil backpacke fra den ene storby til den anden, og du i øvrigt hurtigt bliver rastløs, hvis der ikke er meget andet end afslapning og dykning at tage sig til. Livet går i slowmotion her, og du skal være i stand til at springe af toget og være med i dette tempo i stedet.

Malé – hovedstaden på Maldiverne


På den største ø finder du Maldivernes hovedstad, Malé. Den ligger kun en kort bådtur fra den Internationale Lufthavn, så det er en god ide enten at starte her eller slutte her, hvis du ønsker at opleve byen. Imidlertid er der mange turister, der aldrig oplever Malé men tager direkte fra lufthavnen og ud på en af de andre øer i en sppedbåd.

Men hvis du gerne vil have Malé med, kan vi anbefale dig at besøge den gamle basar og fiskemarkedet. Her vrimler det med lokale handlende, der sælger alt fra blæksprutter til tigerrejer, og du bør helt klart smage noget af det friske fisk og skalddyr om aftenen. Du bør også opleve Huskuru Miskiiy, der er øen 400 år gamle moské,

Vil Maldiverne forsvinde?

Maldiverne er et af verdens lavest liggende lande, og det er faktisk ikke det rene dommedagsævl, at man bør besøge øgruppen, før det er for sent. Selvfølgelig diskuteres dette frem og tilbage og klimaforskere kan ikke blive helt enige, men hvis de pessimistiske forskere har ret, har vi kun nogle ganske få årtier tilbage at besøge Maldiverne i, før øerne forsvinder i havet og bliver det nye Atlantis.

Så hvad venter du på…?

 

Udgivet i Asien, Charterfeire, Ferier, Flybilletter, Hoteller | Tagget , | Skriv en kommentar

Tyrkiet – landet hvor øst og vest mødes

Tyrkiet! 1500 kilometers kystlinje med smukkeste hvide strande, de krystalblå vand og intet mindre end 300 solskinsdage om året. Øst møder vest i dette betagende og moderne arabiske land, hvor levende basarer, ældgamle slotte og paladser, bjerge og fantastisk mad venter på dig. Tyrkiet har det hele, og det er ikke uden grund, at det er en yndet turistmagnet for folk fra hele verden.

 Mange siger, at en rejse til tyrkiet, er en rejse tilbage i tiden. Den gamle verden møder den moderne, og som en bro mellem Asien og Europa ligger Tyrkiet og har tydelige elementer af flere tider og flere kulturer. At Tyrkiet nok mere er mellemøstligt, end det er typisk asiasisk eller europæisk, er en kendsgerning, men det bærer stadig præg fra de mange forskellige kulturer, hvilket gør det til det farvestrålende land, det er.

Tag på eventyr i det favestrålende land

I forhold til at rejse til andre mellemøstlige arabiske lande, er det faktisk ret billigt at opleve noget af den samme magi i Tyrkiet. Glæd dig til at se de gamle storslående paladser, hvor sultaner har boet i århundreder, og lad de lokale fortælle dig de gamle historier om konger, kejsere og kampe. Men du kommer også til at opleve skyskrabere, der konstant skyder op i nye versioner i landets millionbyer, og på den måde bevæger du dig hele tiden mellem high tech og oldtid på mest fascinerende vis. Når du har fået nok af det ene, kan du hurtigt tye til det andet. Du har kun en flyvetur på ganske få timer foran dig, før du kommer til dette smukke og mageløse land, så det er bare med at få pakket kurfferten og booket billetten.

Istanbul – en sydende smeltedigel

(Istanbul, Udsigt over den ene bydel og Bosporus Strædet)

Hvis du skal tilbringe noget af din ferie i Istanbul, skal du både glæde dig og vær godt forberedt, for der kommer tryk på. Denne hektiske og livlige storby sover aldrig. Istanbul er spændende. Den er forførende, smuk og indtagende, men som en smuk kvinde, skal du også tage dig i agt for den. 12 millioner mennesker bor i byen, og på gader og stræder vrimler det med forretningsfolk, handlende, mødre, fædre, børn, direktører, arbejdere, svindlere, lommetyve, rigmænd, unge, gamle og det hele i en stor pærevælling.

Hvis man synes, København kan være hektisk, får man sin sag for i Istanbul. Udbyddet af seværdigheder og underholdning er uendeligt i denne smeltedigel af en by. Paladser, bazarer, moskeer på størrelse med slotte, de højlydte bønner der lyder over byen flere gange om dagen… det er spændende, det er anderledes og det er betagende. Du vil blive bombarderet med indtryk, som kun den mest mindeværdige ferie kan gøre det.

Og så må du ikke besøge Istanbul uden at sejle en tur på Bosporus Strædet, der deler byen i to dele; den asiasiske del og den europæiske del. Byen kan altså prale med at dens områder fordeler sig i to verdensdele, hvilket, man må sige, er lidt af en bedrift. Hvis du interesserer dig det mindste for arkitektur og byggekunst, må du heller ikke snyde dig selv for et besøg i Hagia Sophia, der er et af landets (og verdens) mest imponerende eksempler på byzantinsk byggekunst. Kirken blev opført i 537 e.v.t., og hver dag valgfarter tusindvis af turister til få at stjæle sig et glimt af den.

Tyrkiets kulinariske hemmeligheder

Det tyrkiske køkken er et af de mest mangfoldige i verden. Maden er rig på krydderier og søde overrraskelser (turkish delights eller baklava). Du har ikke smagt kebab kød, før du har prøvet det i Tyrkiet på en god restaurant. Her kan man virkelig finde ud af at tilberede det, som det fortjener. Og så skal du forkæle dig selv med en omgang meze, der er den tyriske pendant til det spanske tapas. En masse små retter serveres på et kæmpe fad, og så nyder du et glas lokal brændevin til… budding til hjertet.’

Det SKAL du opleve i Tyrkiet

Hvis du ikke har været en tur på stranden et sted ved den lange kyststrækning, er du gået glip af noget vigtigt i Tyrkiet. Du finder badebyer, der ligger som smukke små perler på en snor langs kysten og vælg gerne en af de små, hvor stemningen er hyggelig og afslappet, og hvor du har alle chancer for bare at læne dig tilbage og nyde livet og de smukke omgivelser. Men i de fleste af byerne er, vil der være gang i den i nattetimerne. Tyrkerne er livsglade mennesker, der elsker at feste og danse, til natten går på held, og de er imødekommende og tager vel imod alle, der ønsker at gøre aftenen uforglemmelig.

Er du dog slet ikke til fest og farver, kan vi anbefale dig byer som Kaleköy, Kekova og Kalkan, der ligger på Middelhavskysten. Her kan der slappes af for alle pengene uden, at unge festglade sjæler forstyrrer din nattero.

(Udsigt over havnen i Kalkan)

Hvis du ønsker at få dig en uforglemmelig kulturel oplevelse, kan vi anbefale dig at rejse til byen Iskendur, der ligger i det østlige Tyrkiet. Her vil du møde en massiv blanding af kulturer, religioner, sprog… ja alting. Også den antikke by, Efesus, er værd at aflægge et besøg. Den er en af de mest velbevarede antikke byer i hele Middelhavsområdet.

(Iskendur, Tyrkiet)

Marmara havet forbinder Sortehavet med Middelhavet, og ved kysten på dette sted finder du byen Iznik. De tyrkiske traditioner med håndværk, vinsmagning, handel med mere holdes i hævd he i byen, hvis strande også er ganske uforglemmelige. Også Izmir ved Middelhavskysten kan anbefales varmt. Her kan du slappe af og nyde det turkisblå vand, samtidig med at du får et indtryk af, hvordan Tyrkiet så ud engang.

(Arbejdende håndværker i Iznik)

Hvis du rejser rundt i Tyrkiet

Hvis du har planlagt at rejse rundt i landet, kan det bedst anbefales at tage bus. Bussystemet i Tyrkiet er moderne, hvorimod togene har rygte for at være langsomme. Det er også billigt, så du kommer langt for ganske få penge. Du kan også leje en bil i Tyrkiet, men du skal lige være klar over, at trafikken er noget mere hektisk end herhjemme, og færdselsreglerne aldeles mere løsslupne, end vi er vant til på de danske veje.

Rigtig god tur!

 

Udgivet i Uncategorized | Skriv en kommentar

Interrrail i Europa

Har du nogensinde overvejet at spendere din ferie med at tage på interrail? Mange tror, at det er en rejseform, der kun er velegnet for unge mennesker, der vil backpacke, men det er en super effektiv måde at få oplevet en masse på ganske kort tid. Mange af os har jo netop en tilbøjelighed til ofte at besøge de samme lande, men dette er en unik mulighed for at opleve nogle lande, du ellers måske aldrig ville have besøgt. Hvis du kommer til et land, du ikke synes lever op til dine forventninger, kan du jo altid hurtigt rejse videre.

Du køber et såkaldt interrail pass, som du kan få i to vesioner. Den billigste versin giver dig 5 dages rejse indenfor et tidsrum på ti dage, og den dyreste version giver dig mulighed for at rejse ubegrænset i en periode på enten 15, 22 eller 30 dage. Det er en god ide at planlægge dine destinationer på forhånd, hvis du vil have det fulde udbytte af din billet. Ellers kan du hurtigt risikere at bruge for meget tid det samme sted. Det er klart, at jo mindre, du planlægger, jo mere tid har du brug for, men det er i høj grad også et temperamentsspørgsmål. Er du typen, der elsker at gøre spontane ting, eller er du planlæggeren, der bliver stresset, hvis tingene ikke er ordentligt planlagt…

En ting du skal være opmærksom på er, at toge i Europa ofte er booket på forhånd, så det kan være vanskeligt for dig at få en plads, medmindre du har reserveret den. Du behøver ikke nødvendigvis være ude lang tid i forvejen, men du bør måske heller ikke bare stille dig på perronen og forvente plads. Men vigtigheden af dette kommer i høj grad an, hvordan du har det med at skifte plads eller stå på undervejs, og hvor langt du kører af gangen. Der skal nok være pladser til dig før eller siden, men det er en chance at tage. Desuden er der nogle toge, der har pladser forbeholdt interrail rejsende, så det er da bare med at udnytte det…

Hvis du rejse på interrail, skal du ikke se togturen som noget, der skal overstås men som den primære del af rejsen. Fra toget ser du landskabet drive forbi, og det er i høj grad den måde, du også skal opleve de mange lande på. Det spørgsmål, du bør stille dig selv, hvis du overvejer at rejse på interrail er, om du trives i transportsituationen, eller om du mere er typen, der skal være fremme ved en destination og slappe af der. Er det sidste tilfældet, er det sandsynligt, at interrail ikke er rejsemetoden for dig.

Men hvis du kan se dig selv være på farten ferien igennem og hele tiden være på vej mod nye spændende lande, er interrail sikkert lige ferien for dig!

Husk at medbringe din smartphone eller tablet på rejsen. Derfra kan du nemt booke din næste billet…

 

Udgivet i Europa, Ferier, Storby Rejser, Uncategorized | Tagget , | Skriv en kommentar

Kom på ferie for billige penge – vælg en afbudsrejse!

Vi forbinder ofte ferie med at være en dyr fornøjelse, man skal spare op til i månedsvis for at få råd til. Men der er faktisk rigtig mange penge at spare, hvis du vælger at tage på afbudsrejse. Det eneste du skal gøre er at være frisk, spontan og være indstillet på at indgå nogle kompromiser, hvad destination og hotel angår. Så kan du sidde i flyet, før du aner…

Hvad med en tur til Sharm el Sheikh i Egypten?

Vi taler over 30 grader i vintermånederne. Vi taler fantastiske strande og unikke dykkermuligheder. Sharm el Sheikh ligger som den egyptiske perle og venter på at give dig massevis af uforglemmelige natur- og kulturoplevelser.

Du kan også tage til Alanya i Tyrkiet

Det er ikke for ingenting, at millioner af turister hvert år besøger Alanya i det sydlige Tyrkiet. Strandene er suplime, nattelivet falder aldrig til ro, maden er delikat, og tyrkerne er de mest gæstfri og venlige værter, du kan forestille dig. Er det Tyrkiet, din afbudsrejse skal gå til?

Er du vil med Frankrig?

Det kan også være, du længes efter at nyde noget af verdens bedste mad og vin og den smukke grønne natur, du finder i Provence i Frankrig. Bo i en hytte langt væk fra alt og bare nyd det søde og afslappende liv. Du kommer hjem igen med en energireserve, du fuldstændig havde glemt kunne være så stor.

Eller hvad med en omgang tapas i Barcelona

Gaudí. La Sagrada de Familia, Picasso, tapas, musik og spansk livsnyderstemning. Så bliver det ikke bedre. I vinterhalvåret bliver det sjældent køligere end 10-15 grader i Barcelona, og stemningen er lige så god, som når du gæster byen om sommeren.

Få et afbræk i kulde og slud her til vinter og snup en afbudsrejse! Det er en super god investering, og du kan glæde dig til ferien, mens du sjapper rundt i gummistøvlerne herhjemme og drømmer dig bort til varmere himmelstrøg.

Udgivet i Uncategorized | Skriv en kommentar

Brasilien – Samba, skønhed og intensitet

Brasilien er det underfulde land. Landet er enormt, og det er lige så skønt, som det er stort. Hvis du vælger at besøge Sydamerikas største land, skylder du det at blive der så længe, du overhovedet har mulighed for, for der er simpelthen så meget at opleve. Menneskene er levende og charmerende, strandene er uforglemmelige, regnskoven findes ikke større på kloden, dyrelivet er rigt, byerne er smukke, fodbolden kan ikke spilles bedre, og sådan kunne vi blive ved…

Hvis du leder efter sted at starte din ferie i Brasilien, er Rio de Janeiro det oplagte sted. Du skal bare vide, at hvis du først har besøgt byen, vil du garanteret få problemer med at forlade den igen, for den er intet mindre end fantastisk. Kristus statuen står og våger over denne Brasiliens mest berømte by, og hvis du besøger ham tæt på, har du den smukkeste udsigt ud over hele byen og Atlanterhavets kyst, som den gnubber sig op ad. Cobacabana, Ipanema, karneval, farvellaerne… vi kunne blive ved… Rio er det hele på én gang – barsk og smuk og gennemført autentisk. Den skal bare opleves.

(Karnevallet i Rio er det største og mest kendte karneval i verden)

Hvis du dog først forlader Rio, venter der dig det enorme og spændende land, hvor hver km kan byde på store oplevelser. Hvis du kaster dig ud på denne rejse, kan vi anbefale, at du gør det i bus. Det er langt den bedste måde at rejse i Brasilien på, og det er også den billigste.

Hvor end du befinder dig i Brasilien, vil du møde smukke og søde mennesker. Stop og tal med dem. Få dem ind under huden. Når du atter er hjemme igen, er det lige så meget det brasilianske folk, der har indprentet sig på din nethinde, som det er landets attraktive steder og byer. De er en kæmpe oplevelse i sig selv.

Ilha Grande – måske verdens smukkeste ø..?

Det kan godt være, du ikke synes, navnet Ilha Grande lyder så bekendt. Men øen, der ligger sydvest for Rio, er så smuk, at der ikke findes ord for det. Vandet, der omringer øen, er så klart, at det ligner drikkevand, og strandene er rolige og øde. Derudover gemmer øen på en frodighed, der midten om regnskovens midte. På øens midte knejser bjergene sig op et for et, og de er beklædt med regnskovens grønne træer og planter næsten helt op til deres top. Asfalterede veje findes ikke på øen, så du kan roligt glæde dig til at stresse fuldstændig af her og lade batterierne op, mens du nyder den smukke natur.

(Ilha Grande)

Brasiliens Strande

Hvis du følger kysten tæt ved Ilha Grande, vil du støde ind i den ene smukke og charmerende bugt efter den næste med de hyggeligste og mest stemningsfulde kolonibyer. Som et eksempel på en af disse, kan vi nævne Paratí. På den anden side af Rio gemmer badebyen Buzios sig. Her taler vi vitterligt om paradis på jord med strande, der er smukkere, end du kan forestille dig. På strandene mødes de lokale om aftenen og danser samba og nyder livet. Der er gang i den, og du får i den grad lov at opleve brasiliansk livsstil, når den er bedst. På stranden bliver klapstolene i aftentimerne trukket helt ned i vandkanten, og tjenere serverer lækre drinks for dig, mens du nyder livet i stolen med tæerne dyppet i havet. Der bliver grillet på strandene, spillet fodbold, grinet, festet og hygget til den helt store guldmedalje.

Kystbyerne handler meget om strand og turisme, og selv om der er utrolig smukt, kan man også godt få lyst til at opleve noget andet. Byer som Salvador, Recife, Olinda, Sao Luis og Belém kan varmt anbefales. Der venter dig sanseoplevelser i disse byer ud over det sædvanlige. Markeder med alt hvad hjertet kan begære, de lækreste restauranter (brasilianerne lever for at spise), masser af mennesker, bygninger fra kolonitiden, masser af historiske steder og imponerende monumenter… vi kunne blive ved.

Jericoacoara – det skjulte paradis bag sandbakkerne

(Jericoacoara)

Der er dog én ting, du må love os at opleve, før du forlader kysten. Mellem Sao Luis og Fortaleza finder du den lille skjulte landsby Jericoacoara. Den eneste måde du kan komme ud til landsbyen er ved at tilbringe tre timer i en firehjulstrækker, hvor I krydser klitter, strande, vandløb med mere. På rejsen til byen føler du, at du befinder dig midt i et eventyr. Den ro, du vil opleve omkring dig, kan få selv den mest stressede til at slappe fuldstændig af. Hvis du bliver tørstig på vejen, kan du stoppe ved en lille bod (brasilianerne er nemlig også gode sælgere og formår at have en stand alle vegne), og der findes også restauranter undervejs, hvor du blandt andet kan spise dig mæt i friske skaldyr for meget billige penge. Selve turen til Jerioacoara er faktisk den største del af oplevelsen, og jeg lover dig – du vil ikke fortryde det.

Amazonas – verdens største regnskov

Hvis du elsker den vilde natur, er du simpelthen nødt til at opleve Amazonas regnskove. Du kan sågar bo på et hotel, der ligger i midten af regnskoven. Herfra kan du rejse rundt med guides i regnskoven på en flodbåd og besøge afsidesliggende landsbyer i skoven, hvor du oplever et folkefærd og en livsstil, du for længst troede var uddød.

(Amazonas)

En populær rejse er at sejle fra Manaus, der er en stor by, som paradoksalt nok ligger midt i regnskovsområdet, og til Belém. Om natten sover du i en høgekøje på dækket, og hvis du får nok af flodrejsen, vil der være masser af små landsbyer, du kan stå af i og besøge på vejen og tage nogle overnatninger der.

Men hvad du først og fremmest bør gøre i Amazonas, er at tage på junglevandring og opleve det betagende plante- og dyreliv, hvis lige ikke findes andre steder på jorden. Du kan sove under junglens tag om natten og falde i søvn til lyden af de mange natdyr, der vågner for at gå på jagt. Cikaderne synger dig i søvn i den kulsorte nat, og du vil føle dig som Indiana Jones på eventyr.

Du kan svømme i floderne, men vi advarer dig, for de berygtede piratfisk ligger i Amazonas i bedste velgående, så du bør nok lige få en guide til at sige god for det, før du kaster dig i vandet. Der lever også alligatorer i vandene, så man skal lige have hovedet med sig og ikke blive for kæk.

Du vil aldrig hjem igen

(Foz de Igazu vandfaldene)

Og vi har nu blot nævnt nogle ganske få ting, du kan opleve i Brasilien – det underskønne land. Sao Paolos markeder, en fodboldkamp i landet, der lever og ånder for fodbold, Foz de Igazú vandfaldene, Florianpolis og sådan kunne vi blive ved.

Lov dig selv at skrive Brasilien på listen over ting, du skal nå, før du det er for sent…

Kelkoo – stedet hvor du kan finde gode tilbud på flybilletter, hoteller og biludlejning.

 

Udgivet i Ferie Tilbehør, Ferier, Flybilletter, Hoteller, Uncategorized | Tagget , | Skriv en kommentar