Karlskrona – En svensk perle i Blekinge skærgård

Verdensarvet Karlskrona ligger som en glimrende perle i den østre del af Blekinge skærgård. Byen er ikke særlig stor, kun ca. 35 000 beboere, men har alligevel utrolig meget at tilbyde sine besøgere. Karlskrona blev grundlagt 1680 for at Sverige skulle få en havn der var isfri hele vinteren. Mange af seværdighederne har et marint tema, som f.eks. det smukke Marinmuseet, de gamle fæstningsværker og citadeller, og ikke mindst den fantastiske skærgård! At tage tage på udflugt i Karlskrona skærgård med en af skærgårdsbådene er et must. Men her findes også et stort udvalg af restauranger, caféer, natklubber og udemærket shopping. Hvis du er til is i det helt store format skal du tage en tur til Glassiären, der uden tvivl serverer de største is i Sverige. I hjemmelavede vafler, oven i købet.

Båten Axel i Karlskrona

Foto Mats Kockum

Et par dage før den store svenske højtid midsommeraften, i slutningen af juni, afholdes et stort marked på Stortorget i Karlskrona. Det er en ægte svensk folkefest for hele familien med markedsboder fulde med hjemmelavet slik og svensk håndværk, musik, blomster og ikke mindst dejlig mad. Hvis du vil kan du få din egen midsommerkrans bundet af en af de mange lokale blomsterbindere.

Hvis du er interesseret af sport og friluftsliv har Karlsrona også meget at tilbyde. Her findes alt indefor vandsporter, som sejling, vindsurfing og kajakroning. Her findes også rigtigt gode fiskesteder, både i skærgården og i Lyckebyåen. Karlskrona har også tre gode golfbaner for den der er intresseret af golf.

Hvis du er i Karlskrona en varm sommerdag findes der selvfølgelig flere gode strande, både i og udenfor byen. Trummenäs strand er den største med en campingplads lige i nærheden. Men min personlige favorit ligger ude på Fäjö, en avskildt strand med solvarme klipper, en lille men god sandstrand og grillplads. Men den ligger et stykke udenfor byen, så det er en god idé at have GPS:en parat.  Vil du tage en dukkert midt i byen skal du tage til Stumholmen, som ligger lige ved siden af Marinmuseet.

Bad från klippor på Saltö

Foto Joakim Johansson

Blekinge kaldes Sveriges Have og tilbyder mange smukke naturoplevelser. Man kan f.eks. vandre langs den smukke Blekingeleden, som i sin helhed er ca. 232 km lang. Men du behøver ikke at gå den fra ende til anden, en mindre del af den er nok. Men husk at købe et kort før du giver dig afsted. Nye vandresko er nok heller ikke en dårlig idé.

Hvis du har børn kan du nok ikke undgå en tur til Barnens Gård. Det ligger udenfor Lyckeby, et stenkast fra Karlskrona, og er en bondegård der er blevet lavet om til et sommerland. Her kan ungerne bade i vandlandet, hoppe i hoppeborgen, køre elbil, klatre rundt i en mejetærsker og klappe alle de søde små bondegårdsdyr. Man kan også få lov til at tage en tur med hølæsset og se køerne ude i marken. Barnen vil garanteret få mange glade timer her!

Så ta bilen, toget eller flyet og hold ferie i Karlskrona i sommer. Det vil du ikke fortyde!

Dette indlæg blev udgivet i Bilferie, Europa, Ferier, Weekendtur og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>