Lad din næste ferie gå til Island!

Hvis du er til de mest enestående naturoplevelser, er Island lige noget for dig. Besøg vandfaldet Gullfoss, gejseren Geysir og gletcheren Jökulsárlón og betragt nogle naturfænomener, der vil indprente sig i din erinding. Du kan også opleve nordlyset, bade i varme bassiner, prøve white water rafting, vandre på gletschere, klatre på is og meget meget mere.

Reykjavik – den stemningsfulde hovedstad

Hovedstaden på Island er Reykjavik. Byen har ca. 200.000 indbyggere, og 60 % af den islandske befolkning bor her. Reykjavik er en smuk og fascinerende by. Kulturlivet er rigt, og selv om der er tale om en hovedstad af ganske begrænset størrelse, er man med på moden her. Og så er Reykjavik super hyggelig og stemningsfuld med sine mange caféer og restauranter, du finder mellem de to store shopping områder Laugavegurinn og Skólavörðustígur. Når det bliver aften, vågner byens unge og festglade, og Raykjavik er berømt for sit livlige natteliv. Vær forberedt på at du kan feste til hanegal, hvis det er det, du har lyst til.

(Reykjavik)

Mest populære steder på Island

Naturen er rig på så mange vidundere på Island. Fra de varme kilder og gletschere til lavamarkerne, de høje bjerge, sorte strande og storslåede vandfald. Idet øen ikke er større, kan du nå at besøge det hele på relativt få dage, så længe du planlægger din ferie godt.

Jökulsárlón – gletschersøen

(Jökulsárlón)

Jökulsárlón finder du ved den sydlige ende af gletscheren Vatnajökull. Den er Islands største gletschersø, og synet af den er uforglemmeligt smukt. Når du har besøgt Jökulsárlón, befinder du dig lige ved havet, og du kan passende besøge en af de sorte strande bagefter. Ude i havet flyder is-splinter rundt, som er stykker af isfjelde, der er brækket af og nu flyder rundt som mindre isbjerge.

Gullfoss & Geysir – Islands stoltheder

(Gullfoss)

Ture til Gullfoss & Geysir er nogle af de mest populære turistture på Island (sammen med turen til nationalparken Thingvellir). Gullfoss er ofte med rette blevet kaldt Europas smukkeste vandfald. Det er 32 meter fra top til bund og opdelt i to dele. Regnbuer eksploderer ud fra vandfaldet, når solen skinner på det, og alle besøgende er imponeret over dets skønhed. Tæt på Gullfoss ligger det berømte gejserområde, som du heller ikke må snyde dig selv for at besøge. Gejserne er det islandske år for de varme kilder, og du vil blive overvædet af synet den første gang, du ser dem. Geysir er den største gejser i verden, siges det, og da den var mest aktiv kastede den vandmasser 80 meter op i luften. Omkring Geysir ligger flere små varme kilder, heriblandt Strokkur, som konstant skyder vand og damp 30 meter op i luften.

Fysiske aktiviteter på Island

(White water rafting på island)

Hvad enten I er en flok unge mennesker afsted, eller I rejser som en familie, er der aktiviteter for alle på Island. Hvis du er adrenalin-junkie, er du kommet i himlen, men hvis du har brug for lidt roligere familievenlige aktiviteter, er du også kommet til det rette sted. Øens mange flodområder er perfekte til white water rafting, og floden Hvitá er en af de mest populære til dette. Du vælger selv niveauet, så du får det så vildt eller lempeligt, som du ønsker. Derudover kan du bestige gletschere, tage påvandretre i fjeldene, tage på isklatring og meget mere. Hvis du er vild med dykning, er der også mulighed for det i en af de mange ferskvandssøer rundt omkring på øen.

Transport rundt på øen og overnatning

Lej en bil eller hop på bussen. Der er ingen toge på Island, så den mulighed har du ikke. Du kan uden problemer selv rejse rundt i en lejet bil, hvilket vi anbefaler, da det også giver dig en masse frihed. Generelt er der høje standarder på de islandske hoteller og hotels. Du kan dog stadig vælge graden af komfort til og fra, alt afhængig af hvor meget du ønsker at betale per overnatning.

Oplev en uforglemmelig, intens og uspoleret natur på island – en oplevelse du ikke vil glemme!

 

Dette indlæg blev udgivet i Europa, Ferie Tilbehør, Ferier, Flybilletter, Hoteller, Uncategorized og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>