Maldiverne – oplev paradiset før det er for sent…

Beliggende i Det Indiske Ocean er Maldiverne Jordens svar på Edens Have. Strandene er kridhvide, vandet er mørkeblåt, den ene hyggelige lagune efter den næste venter på at afstresse dig. Vi taler palmer bugnende af kokosnødder og koralrev, der er parat til at give dig uforglemmelige oplevelser. Trænger du til en afslappende og uforglemmelig oplevelse, skal du helt klart vælge Maldiverne som destination.


Det er vitterligt som en rejse til Paradis at rejse til maldiverne. Det er bare som om, at standene er lidt mere hvide her og havet lidt mere blåt. Maldiverne består af ikke mindre end 1192 små øer, hvoraf kun ca. 200 af dem er beboet. Du bør glæde dig som et lille barn til at stifte bekendtskab med bare nogle få af dem.

Nyd det simple liv

Der bor i alt 300.000 mennesker fast på maldiverne, og heraf er ca. 70.000 af dem beskæftiget med turisme. Du kan altså regne ud, at turismen betyder alt for de lokale, og du kan derfor også forvente at blive modtaget med åbne arme. Hvad enten du er til luksushotel og de mest eksklusive forhold, eller du er på jagt efter det mere simple, finder du lige det, der passer til dig.

Brug de afslappende dage på at snorkle, dykke, dase på stranden eller gå ture i den smukke natur. Hvis du er til dykning, er du kommet til det helt rigtige sted. Korallerne ved Maldiverne er verdenskendt for at være nogle af de smukkeste, der findes. Og dyrelivet er rigt under bølgerne.

Hvis du bare vil dase, skal du bare lukke øjnene og forestille dig en hængekøje spændt op mellem to palmer og dig, der ligger i den med en drink i den ene hånd og en bog i den anden. Det vil der være rig mulighed for.

En rejse til Maldiverne er helt klart en rejse til afslapning, luksus og skønhed. Du bør ikke rejse hertil, hvis du vil backpacke fra den ene storby til den anden, og du i øvrigt hurtigt bliver rastløs, hvis der ikke er meget andet end afslapning og dykning at tage sig til. Livet går i slowmotion her, og du skal være i stand til at springe af toget og være med i dette tempo i stedet.

Malé – hovedstaden på Maldiverne


På den største ø finder du Maldivernes hovedstad, Malé. Den ligger kun en kort bådtur fra den Internationale Lufthavn, så det er en god ide enten at starte her eller slutte her, hvis du ønsker at opleve byen. Imidlertid er der mange turister, der aldrig oplever Malé men tager direkte fra lufthavnen og ud på en af de andre øer i en sppedbåd.

Men hvis du gerne vil have Malé med, kan vi anbefale dig at besøge den gamle basar og fiskemarkedet. Her vrimler det med lokale handlende, der sælger alt fra blæksprutter til tigerrejer, og du bør helt klart smage noget af det friske fisk og skalddyr om aftenen. Du bør også opleve Huskuru Miskiiy, der er øen 400 år gamle moské,

Vil Maldiverne forsvinde?

Maldiverne er et af verdens lavest liggende lande, og det er faktisk ikke det rene dommedagsævl, at man bør besøge øgruppen, før det er for sent. Selvfølgelig diskuteres dette frem og tilbage og klimaforskere kan ikke blive helt enige, men hvis de pessimistiske forskere har ret, har vi kun nogle ganske få årtier tilbage at besøge Maldiverne i, før øerne forsvinder i havet og bliver det nye Atlantis.

Så hvad venter du på…?

 

Dette indlæg blev udgivet i Asien, Charterfeire, Ferier, Flybilletter, Hoteller og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>