Peru – Inkakultur og de smukkeste bjerge!

Hvis du har set Indiana Jones, har du et udmærket billede af Peru. Landet er super spændende og rig på indiansk kultur med de mange velholdte ruiner. Machu Picchu er uden tvivl den mest berømte af dem. Men Peru har meget mere end det at tilbyde: jungle, dyreliv, høje bjergem ørken, og sådan kunne vi blive ved.

Machu Picchu

Hvis du tager på gennemrejse gennem Sydamerika, vil du, så mange er blevet det før dig, garanteret blive overrasket over Peru, der er det terdjestørste land i Verdensdelen. Inkakluturen er symboliseret ved Mascho Picchu, og mødet med den indianske ruinby vil garanteret fascinere dig. Den indianske kultur var forud for sin tid, og civilationsniveauet var overraskende højt. Og så bare synet af Macho Picchu, hvis du oplever ruinbyen ved solopgang, er oplevelsen værd i sig selv. Du kan vandre dertil via Inkastien, hvilket er en tredages vandringstur, og det er virkelig turen værd. Macho Picchu er både magisk og mystisk, og du føler, at du er på vej mod himlen, når du nærmer dig den. Du befinder dig oppe i de smukke Andesbjerge med junglen under dig. Undervejs på din tur mod ruinibyen vil du få et dydegående indblik i den indianske kultur, og det enorme imperium, der herskede i landet, før spanierne kom dertil. Hvis du bosætter dig i Cuzzco, kan du nemt bruge hele ferien på at tage på vandringer til inkasteder som disse, men der er også andet at se i Peru…

(Machu Picchu)

Glem ikke Titicaca og Amazonas.

(Titicaca søen)

Hvis du starter i Cuzco, kan du nemt rejse videre til Titicaca-søen og byen Puno. Titicaca er verdens højest beliggende sø, og stedet er smukkere, end du kan forestille dig. Indianere lever på både på søen, og hvis du finder de rigtige familier, kan du få lov at overnatte sammen med dem en nat. Disse indianere lever uden mange af de luksusgoder, vi kender fra vores dagligdag, og du vil med sikkerhed få en uforglemmelig oplevelse ved at prøve at leve som dem for en kort bemærkning.

Du kan også flyve fra Cuzco til Amazonas regnskoven. Billetten skal gå til Puerto Maldonado, hvor du finder porten til den del af regnskoven, der ligger på peruviansk jord. Fra Puerto Maldonado kan du booke en guidet tur ind i junglen, hvor du vil komme til at opleve eksotiske dyr som aber, flodsvin, papegøjer, edderkopper, slanger, og hvad der ellers kan ske at krydse din vej. Det er vigtigt, du ikke begiver dig ud i en sådan udflugt på egen hånd af indlysende årsager, så find en lokalt kendt guide fra et bureau, der er velrenomeret. Så er du godt klædt på til en omgang junglevandring. Du kan også komme til at sejle ned ad junglefloder i sivbåde og endda overnatte i regnskoven. Vi taler eventyr, som kun er Indiana Jones værdig her.

(Billede fra den peruvianske del af Amazonas)

Lima og ørkensand

Hvis du ankommer til Peru med fly, vil det sikkert være i Lima, der er landets hovedstad og en millionby. Lima er både fascinerende og kaotisk. Den bør klart opleves, men du bør klart også tage derfra efter nogle dage, da du garanteret får behov for at komme væk fra larmen og trængslen. Fra Lima kan du fx rejse ned langs kysten ved at følge Pan American Highway. Du kan med fordel tage bus. Busselskaberne er billige og velfungerende. Hold dog altid øje med din baggage, da turister har oplevet, hvordan smuglere bruger deres baggage til narko- og våbensmugling. Så længe du ikke er naiv og har øjnene og hovedet med dig, skal det nok gå. Et godt råd er at stoppe på vejen ved byen Huacachina. Denne lille by er en oase i ørkensandet. Den gemmer på laguner med krystalblåt vand, palmer og sanddynger så store som bjerge. Hvis du vil have en tur i en terrængående buggy, er det nu, det er tiden.

(Billede af Lima)

Nazca, Arequipa og Colca Canyon

Hvis du fortsætter længere sydpå, må du ikke snyde dig selv for Nazca. Tusindvis af turister kommer hvert år hertil for at opleve de berømte Nazca-linjer. Der er her tale om menneskelavet tegninger i sandet, der kan være flere kilometer i omkreds. Man mener, det er Nazcas indianere, der tegnede dem for mere end 2000 år siden, men hvordan de gjorde det, ved ingen. Tegningerne forestiller blandt andet dyr og religiøse symboler.

(Colca Canyon)

Hvis du bliver ved med at rejse sydpå, ender du i Arequipa. Her kan du opleve vedens næst dybeste kløft ved navn Canon del Colca. Vi taler om en kløft på intet mindre end 3191 meter fra top til bund. Peru er faktisk også den stolte ejer af vedens dybeste kløft. Den hedder Canon del Cotahuasi og ligger 200 km fra Arequipa. Problemet med denne er bare, at den ikke er sådan lige at komme til som Canon del Colca, og derfor er det sidstnævnte, der er mest besøgt og mest berømt. Vi taler virkelig om et enestående naturfænomen, som du ikke må snyde dig selv for, hvis du er på de kanter.

Tag på trekking til Huarez i andesbjergene

(Området ved Huarez i Andesbjergene)

Nord for Lima finder du Huarez i Andesbjergene. Dette sted er meget berømt for dets trekkingture eller klatreture. Du kan ikke finde noget bedre sted i Andesbjergene end området omkring Huarez. Bjergbestigere kommer også dertil fra hele verden for at bestige bjerge her. Huarez er navnet på en by i området, og den ligger i det område af Andesbjergene, der hedder Cordillera Blanca. Smukt er ikke ordet for dette område.

Dette indlæg blev udgivet i Ferie Tilbehør, Ferier, Flybilletter, Hoteller og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>