Tag på skiferie i Sverige i år!

Er du et vintermenneske, der elsker at stå på ski? Hvis det er tilfældet, må du for alt i verden ikke spare vinterferien væk… Og hvorfor ikke tage over til vores svenske nabo og prøv kræfter med løjperne?

Åre

Åre, som ligger ved grænsen til Trøndelag, er et af de mest populære skisteder, og især mange nordmænd og svenskere besøger hvert år området. Åre anvendes også til internationale skikonkurrencer, hvilket siger en del om kvaliteten af anlægget. Det højeste punkt kaldes Arekutan og ligger 1420 meter over havet. Fra toppen heraf har du udsigt over hele Åre.og Åresøen, hvilket er utrolig smukt. Åre har også en bakke, der er 890 meter fra top til bund, og som er den højeste, du finder på et svensk alpin-anlæg. Skianlægget har også Sveriges eneste tovbane, som giver dig en behagelig tur op på fjeldet, hvor du kan få varmen før turen nedad fjeldet igen.

(Åre, Sverige)

Åre har en række forskellige bakker, som er delt ind i to hovedområder, Åreskutan og Tegelfjäll. Der er massevis af løjper i alle sværhedsgradder, og du vil finde løjper, der passer til dig, uanset hvilket område du er i. Der er i alt 103 nedfarter i Åre området og 40 skilifter. Hvis du er til langrend, er der også gode muligheder for det i Åre. Den længste løjpe i Åre er 6,5 km lang, og på blogs på nettet kan du følge med i, hvilke bakker der er åbne hvornår.

Der er også flere forskellige muligheder for overnatning i Åre. Alt fra kuriøse hoteller til enkle fjeldhytter står til din rådighed. Det er hyggeligt at leje en hytte på fjeldet, hvis I er afsted en flok venner eller hele familien. Her bor du helt tæt på bakkerne og løjperne, så du kan komme ud på ski, når du har lyst.

Riksgränsen

(Riksgränsen, Sverige)

Du kan også besøge Riksgränsen, som er verdens mest nordligt liggende skianlæg. Det er dog en god ide, at du har lidt erfaring som skiløber, før du gæster dette område. Her tilbydes off-pist muligheder af højeste klasse, og det kan varmt anbefales til dem, der godt kunne tænke sig noget lidt anderledes og lidt mere krævende. Her rejser du til med en gruppe venner, hvor alle elsker at stå på ski. Ud over gode muligheder for en udfordring på ski, tilbyder Riksgränsen en unik og utrolig smuk natur, som du ikke finder særlig mange andre steder i verden. Det er let at finde roen, når du står på toppen af et fjeld og ser det glitrende snelandskab omkring dig.

Riksgränsen har mange fantastiske bakker. En af de mest klassiske er det stejle fjeld, Nordal. Det kræver lidt mod at gå i kast med dette fjeld, emn det er en utrolig oplevelse. Når vejrliget tillader det, har du fra toppen udsigt ind i Norge. Hvis du ikke har stået på off-pist før, kan du hyr en guide, som kan give dig gode råd med på vejen og anbefale de rette bakker for dig.

Vemdalen

(Vemdalen, Sverige)

Den sidste svenske skidestination vil vil fortælle dig om denne gang er Vamdalen. Vemdalen er Sveriges tredje største skianlæg og et meget populært rejsemål om vinteren. En grund til stedets popularitet er, at Vemdalen er et af de mest snesikre områderi landet. Sæsonen åbner i løbet af oktober og ender i maj. Der er altså tale om en lang sæson. Anlægget er inddelt i tre forskellige skiområder: Klovsjo, Storhogna og Björnrike. Anlæggene er meget familievenlige, og der findes bakker for alle. Der er også skiskole til børnene.

Vemdalen tilbyder mange forskellige aktiviteter. Alt fra alpin til langrend til scooterkørsek og mulighed for ture i den smukke natur. Det er bedst tilpasset slalom og andre grene indenfor alpin ski. Der er i alt 51 nedfarter og 30 forskellige lilfter. Den længste nedfald er på 440 meter og den længste bakke er på 2100 meter. Hvis du er til after skiing om aftenen, er der også rig mulighed for det.

Uanset hvor du vælger at tage hen på skiferie, skal du være godt forberedt hjemmefra og have det rette udstyr. Alternativt kan man også leje udstyr, hvilket er en god ide, hvis man er nybegynder.

Vi håber, du får en uforglemmelig vinter!

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>