De ”farlige” apps…

Udviklerne af de mange apps, enhver smartphone eller tablet ejer kender til, forsøger selvfølgelig med alle midler at få dig til at købe deres apps. Mange af de mest populære apps bliver købt, fordi de enten har en spændende titel, et fedt logo, et lokkende screenshot eller lignende. Desværre er der rigtig mange apps, der ikke lever op til dine forventninger, og det kan virkelig betale sig ikke at spontan indkøbe apps.

Hvordan kjøpe apps

Hvis det bare handler om at komme til at købe noget forkert, er skaden ikke større, end at du skal afinstallere app´en og måske sande, at du er blevet lidt kroner fattigere. Men det kan faktisk gå meget værre end det, hvad angår indkøb af forkerte apps. Du kan risikere at købe en app, der lagrer al privat data om dig fra din bærbare enhed, som den derefter sender videre på nettet.

Heldigvis har vi her nogle gode råd til dig, så du kan indgå dette…

For det første bør du læse beskrivelsen af app´en grundigt igennem, før du køber den. Udviklerne er her forpligtet til at fortælle, hvad app´en kan og gør. Hvis du har en iPhone eller en iPad, kan du dog være mere sikker på, at app´ens løfter holder vand, da de ellers ikke er i stand til at komme uden om Apples strenge krav.

Dernæst er det en god ide at læse anmeldelser af app´en. Hvis du finder nogle negative anmeldelser af app´en, og selv om det kun er nogle ganske få, bør du helt klart være på vagt. Du bør faktisk også være kritisk over for anmeldelser, der er overdreven positive. Det kan nemlig være udviklerne selv, der har skrevet dem, og dermed mister de selvfølgelig deres troværdighed.

Hvis du har en smartphone eller en tablet, der er understøttet af Android, bør du være meget grundig med at læse beskrivelserne og anmeldelserne af apps. Hvis du læser, at et spil skal have fuld adgang til alle dine personlige data, bør du stille dig selv spørgsmålet ”hvorfor?”. App´en skal have brug for de rettigheder, den kræver, og hvis den ikke har det, bør du ikke downloade den.

Det bliver lidt mere tidskrævende at købe apps, men de ekstra minutter, du bruger på det, er rigtig godt givet ud. Du undgår at fylde din mobil eller tablet op med ubrugelige programmer, og vigtigst – du beskytter dine personlige data mod misbrug.

 

Dette indlæg blev udgivet i Gadgets, Mobiltelefoner og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.