Googles Nexus 4 er populær hos anmelderne

Den er ikke perfekt, men anmelderne har meget ros til overs for den nye Nexus 4, der er lige på trapperne.


Det er kun udvalgte markeder, der den 13. november kan købe Googles nye Nexus smartphone, der er bygget af LG. Men allerede nu har flere anmeldere haft fingrene i Nexus 4, og der spores stor begejstring over hele linjen.

Lækkert display og godt kamera

Displayet har fået rigtig meget ros, og det er blevet sammenlignet med HTC One X og iPhone 5´s displays. Endvidere har byggekvaliteten fået ros, og her er der virkelig tale om en massiv forbedring fra Galaxy Nexus´s plasticmateriale. Dog har Nexus 4 en glasbagside, som revnede, da nogle anmeldere skulle afprøve den, og det er selvfølgelig ikke særlig smart og tyder på, at det ikke er den mest holdbare smartphone.

Også kameraet har fået ros. Det er ikke det bedste på markedet, men det tager gode og skarpe billeder, og det også i rum hvor der ellers ikke er særlig godt oplyst. Desuden er funktionen Photo Sphere blevet rost, som er en slags interaktiv panorama funktion, der til forveksling minder om Google Street View.

Super elegant design og genialt med Android 4.2

Designet er virkelig elegant ifølge mange anmeldere, og Android 4.2 går også rent ind hos dem. Det nye styresystem skulle bringe en helt ny finktionalitet, og vi må ikke glemme Google Now, der er Android systemets personlige assistent og pendanten til Siri, som vi kender fra Apple.

Batteriet har til gengæld ikke mødt den største begejstring. Når anmelderne brugte telefonen intensivt med de funktioner, der dræner batteriet mest, holdt Nexus 4 i 5 timer og 18 minutter. Ved normalt brug holdt den ca. en dag. Dog havde anmelderne haft forskellige oplevelser med dette, og var faktisk uenige om, hvorvidt det var et udmærket batteri, eller om det var under middel, når det kom til holdbarhed.

Fornuftig pris

Prisen er også blevet rost af anmelderne. Nexus 4 kommer i to udgaver med henholdsvis 8GB og 16 GB. De vil blive solgt på Google Play Store til 299 dollars og 349 dollars. (ca. 1700 kroner) og $349 (ca. 2000 kroner). Disse priser er uden abonnement og svarer faktisk til det, mange nye smartphones sælges til med abonnement.

Herhjemme skal vi givetvis tage nogle forbehold over for de udenlandske anmeldelser. For det første, så er 4G langt mindre udbredt herhjemme, og indtil videre er det endnu kun Galaxy S III, der kan bruge 4G teknologien. Derfor er manglen på 4G måske heller ikke helt så graverende.

Anmeldernes største problem med Nexus 4

Stort set alle anmeldere i USA synes, det er helt hen i vejret, at Nexus 4 ikke kan køre 4G/LTE. 4G netværket er som bekendt veludbygget i USA og har faktisk været det længe efterhånden. Denne mangel påvirker hastigheden på telefonen, når du går på nettet, og det betyder, at modeller som Samsung Galaxy S lll og iPhone 5 er meget hurtigere, når du går på nettet, end Nexus 4 er det.

Men hvad siger de danske anmeldere så?

Alle disse udtalelser er kommet fra de amerikanske anmeldere, men hvad er egentlig vores reaktion på den nye Google smartphone herhjemme?

For det første hænger vi os i Danmark ikke så meget 4G netværket, da det ikke er udbygget herhjemme, som det er i USA. Til gengæld kommer vi sandsynligvis til at betale mere for Nexus 4, endeksempelvis amerikanerne og englænderne gør, da vi muligvis ikke får mulighed for at købe den via Google. Hvis LG sælger den uden om Google, bliver den betydelig dyrere, og så kan det pludselig være, den ikke længere er noget godt køb, når pris og funktioner sammenlignes med andre modeller.

Hvad synes du om den nye Nexus 4? Lyder den som noget for dig?

 

Dette indlæg blev udgivet i EDB, Mobiltelefoner, Nyheder og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>