Har der været liv på Mars???

Siden august i år har NASA haft marsrobotten Curiosity anbragt på planeten, hvor den er i gang med at udforske. Undervejs har Curiosity gjort en utrolig vigtig opdagelse, som muligvis kan vise sig at være den største i NASAs historie. Dog har rumorganisationen endnu ikke offentliggjort præcist, hvad Curiosity har opdaget.

(Rumrobotten Curiosity)

Det eneste en talsmand fra NASA har udtalt er, at den nye opdagelse vil gå over i historiebøgerne.

Robotten har taget en jordprøve fra Mars, som for nylig er blevet analyseret i en af Curiositys indbyggede instrumenter. Dette instrument kan blandt andet måle indholdet af kulstof, oxygen og nitrogen, som er typiske stoffer, vi forbinder med liv.

Men vi kan som sagt kun gisne om, præcist hvad det er, Curiosity har fundet. Dog er det mest oplagte dog, at der er fundet beviser på, at der har eksisteret liv på Mars. Vi må dog værge os med tålmodighed, da resultaterne ikke bliver offentliggjort, for forskerne er helt sikre på, at deres data er korrekte, og der ikke er sket en fejl i instrumentet.

(Planeten Mars set fra Rummet)

Curisositys hovedmission er netop at fastslå, om Mars har eller har haft mulighed for at opretholde liv. Robotten har kostet intet mindre end 15 milliarder kroner og forventes at kunne virke på Mars i ca. 1 år, hvilket svarer til 2 år på Jorden.

Måske har vi ikke altid været alene i vores solsystem… sandheden er derude...

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>