Nokia Lumia 800

Dagen nærmer sig, hvor du for første gang kan købe Nokias første Windows-mobil. Den 20. januar skulle Nokia Lumia 800 efter sigende være at finde i danske butikker til prisen 3.900 kr.

Anmelderne har skamrost mobilen, og bl.a. TV Zulus tech-eksperter gav den 5 ud af 6 stjerner i bedømmelsen. Grunden til at den er så populær blandt anmelderne er først og fremmest Microsofts responsive og brugervenlige styresystem, som med mango-opdateringen føles gennemført.

Nokia Lumia 800 har en 3,7 tommer skærm med Gorilla-glas og er udstyret med en 16 GB harddisk. Kameraet tager billeder med 8 megapixel, hvilket dog ikke er imponerende sammenlignet med andre mobilkameraer. Designet på Nokia Lumia 800 ligner til forveksling forgængerens, Nokia N9. Skærmen er fremhævet og kanterne er rundet, og så er der kameratast på siden, hvilket Microsoft har forlangt af producenterne. Mobilen kommer i flere farver, og den er behagelig at holde i hånden pga. de rundede og bløde kanter.  Det er også tydeligt at se, at der er blevet kræset for designet, og den har det til fælles med iPhone, at de begge er mobiler, der er værd at vise frem.

Sådan virker Nokia Lumia 800

Microsofts styresystem består af store fliser, der dynamisk kan bevæge sig rundt. Fliserne fungerer som vinduer til apps, og grundtanken med dem er, at du kan få et overblik over mobilens indhold uden at gå ind i de enkelte applikationer. Systemet er hurtigt og flyder fornøjeligt, når du betjener det.

I bunden af mobilen finder du dine 3 berøringsfølsomme grundknapper, som du hele tiden kan bruge til at komme tilbage til forsiden og dit udgangspunkt, eller når du skal søge efter en funktion. Det skaber et godt overblik og gør det nemt for alle uanset alder og teknisk know-how at betjene mobilen. I princippet kan du fylde hele startsiden med apps, men som udgangspunkt ligger de i højre side i deres eget vindue.

Det fortjener ekstra ros at…

Nokia har som bekendt længe befundet sig i noget af en krise, hvad angår konkurrencedygtighed på smartphone-markedet. Men her er de virkelig kommet med en værdig konkurrent. Nokia N9 blev også rost for sit design og sit styresystem, men denne gang kommer de andre funktioner også med, og Nokia Lumia 800 har lige pludselig det hele.

Og Microsoft er virkelig at takke, når det kommer til tjenester og brugervenlighed. Du finder bl.a. både Outlook, Office og XBox Live kombineret med, at der er velbegrundede apps og funktioner. Du føler ikke, du kommer i besiddelse af en masse overfladiske funktioner, der tilmed at vanskelige at bruge. Du får det, du har brug for, og det virker. Og så skal vi også lige slå et slag for email-funktionen på mobilen, der er en sand fornøjelse at bruge. Her er enkelthed og kompleksitet forenet, hvilket i sig selv er en bedrift.

Hvis du står og mangler en mobil eller gerne vil have udskiftet den gamle, er Nokia Lumia 800 et fantastisk bud!!!

 

Dette indlæg blev udgivet i Gadgets, Mobiltelefoner og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.