Pas på virus i julekortet i år…

Det er altid dejligt at få et julekort, og da vi lever i en high-tech tid, er det blevet moderne at sende kortene elektronisk. Men der er desværre opstået en fare ved disse digitale julekort. Nogle af dem er nemlig ulve i fåreklæder og er virus med juleglimmer på…

(Digitale julekort kan være vældig kreative, men tag dig i agt for dem).

De første “farlige” julekort er allerede landet i mange menneskers indbakke. Nogle af julekortene har blot den hemmelige dagsorden, at de trækker personlig data ud af din computer til markedsføringsbrug. Andre imidlertid er langt farligere end dette. Julekortene er nemlig vira, som direkte kan ødelægge din computer, så der er god grund til at være på vagt.

Undlad at åbne julekortet

Der er specielt et virus-julekort, der florerer i cyberspace i øjeblikket. Hvis du modtager et julekort, og du i emnefeltet læser følgende: You have received a Christmas Greeting Card”, uden du kan se afsenderen, skal du simpelthen slette det uåbnet. Ifølge mailen står der, at du skal åbne et vedhæftet kort for at se, hvem afsenderen er, men netop der inviterer du virus ind på din computer.

Andre svindel-mails lokker dig med pengepræmier og super gode julegave-tilbud, der næsten er for gode til at være sande. Disse mails er ikke vira i sig selv, men de har til formål at lokke dig hen på svindelbutikkernes sider.

Det bedste råd vi kan give dig er kort og godt at slette mails som disse med det samme uden at se nærmere på dem. Skulle der ryge et enkelt ægte julekort undervejs, tilgiver modtageren dig nok og går måske tilbage til de gammeldags julekort, som de fleste af os stadig synes er hyggeligere end de digitale versioner.

Dette indlæg blev udgivet i EDB, Elektronik, Nyheder og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>